ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2017

Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 18 ΜΑΙΟΥ 2017

«Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες:

Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας συμμετέχοντας στην πανελλαδική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 με γενικό τίτλο «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», διοργάνωσε θεματικές ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας (34 άτομα), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης (80 άτομα).

Στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας, η Εφορεία μας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2017 και την συμπλήρωση δέκα (10) χρόνων λειτουργίας του Μουσείου σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων και την συνδρομή του Εκπολιτιστικού – Επιμορφωτικού Συλλόγου Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ», εγκαινίασε την έκθεση με τίτλο: «Ο Αγώνας για Κοινωνική και Πολιτική Ελευθερία στο Εικαστικό έργο του Δημήτρη Κατσικογιάννη». Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ομιλίες  και μουσικό περίπατο. Στην αίθουσα του Μουσείου φιλοξενούνται σήμερα δεκαοκτώ (18) έργα του καλλιτέχνη, παστέλ σε χαρτόνι, από την ιδιωτική συλλογή του Δημητρίου Ζιώγα και επιμέλεια από την Δρ. Στέλλα Μουζακιώτου, Ιστορικό της Τέχνης καθηγήτρια-σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Αθήνας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Οκτωβρίου 2017.   Ώρες επίσκεψης:  Τρίτη έως Κυριακή 8π.μ. – 3μ.μ.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων και που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις.

 

Friday the 19th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων