ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ 2017

Εκτύπωση
Κατηγορία: 2017
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, 25-28 ΜΑΪΟΥ 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συμμετέχοντας στην δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για το έτος 2017, διοργάνωσε ξενάγηση - περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λαμίας, στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου της Λαμίας και στον ιερό ναό της Παναγίας Αρχοντικής. Η δράση απευθύνθηκε σε σχολικές ομάδες και σε ευρωπαίους εκπαιδευτικούς Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Φθιώτιδα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Η δράση είχε ως σημείο εκκίνησης την είσοδο του κτηρίου, όπου στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λαμίας. Στο σημείο εκκίνησης έγινε αναφορά στο νόημα της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λαμίας, τόσο στον χώρο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, όσο και στον χώρο της περιοδικής έκθεσης που λειτουργεί κατά το διάστημα αυτό στο Μουσείο.

Μετά την ξενάγηση στο Μουσείο ακολούθησε περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο που περικλείεται από την διαχρονική οχύρωση στον λόφο του Κάστρου και ξενάγηση σχετική με τις περιόδους κατοίκησης του λόφου του Κάστρου και τις φάσεις ανακατασκευής της οχύρωσης.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιήγηση γύρω από την βόρεια και ανατολική εξωτερική πλευρά της οχύρωσης έως και την ευρύτερη περιοχή της νότιας πύλης της οχύρωσης. Η περιήγηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στον μεταβυζαντινό Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχοντικής.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην Διεύθυνση Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, όπως και στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην δράση, συμβάλλοντας έτσι στην οικοδόμηση μιας βιωματικής σχέσης με τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής. Προσβλέπει, επίσης, ότι οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην δράση, θα μεταφέρουν στα σχολεία τους τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους στην δράση.

 

 

Friday the 29th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων