ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2012

Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκπαιδευτικά προγράμματα
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΑΤΕΙΑΣ

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τη ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για μια ακόμη περίοδο η εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγράμματων για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2012.

Αναλυτικά, 648 παιδιά σχολικής ηλικίας από 15 δημοτικά σχολεία της Φθιώτιδας προσήλθαν και παρακολούθησαν, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «ΜΕΛΙΝΑ», «παραΛοκριδαμύθι», «Από το φτερό και το κοντύλι ως τον ηλεκτρονικό υπολογιστή» (τα δύο προηγούμενα σε συνεργασία με την Αιάντειο Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης) και «Χώμα-πέτρα-κόκαλο», ξεναγήσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία και τη σχολική διδακτέα ύλη, που πραγματοποιήθηκαν από αρχαιολόγους της Εφορείας στα Αρχαιολογικά Μουσεία Λαμίας και Αταλάντης και στην Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας. Έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον των μαθητών για τα εκθέματα, ειδικά όσων επισκέπτονταν για πρώτη φορά τα Μουσεία και τη Συλλογή και καθ’ όλη τη διάρκεια των ξεναγήσεων εξέφραζαν απορίες και προσωπικές απόψεις.

Παράλληλα εφαρμόστηκαν τα προγράμματα εκπαιδευτικής ξενάγησης νηπίων «Στο λόφο με τα κρυμμένα μυστικά» στο Μουσείο και το Κάστρο Λαμίαςκαι «Στον κήπο με τα κρυμμένα μυστικά» για πρώτη φορά στον κήπο και στοΜουσείο Αταλάντης. Το πρώτο βρίσκεται σε ισχύ από το 1999, ενώ το δεύτερο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Τα προγράμματα παρακολούθησαν 364 παιδιά προσχολικής ηλικίας από 12 συνολικά νηπιαγωγεία, δημόσια και ιδιωτικά του Ν. Φθιώτιδας.

Η υλοποίησή τους έγινε από τους αρχαιολόγους κ.κ. Σοφία Δημάκη, Τμηματάρχη Μουσείων ΙΔ΄ ΕΠΚΑ, Κωνσταντίνα Ψαρογιάννη, Φιλίτσα Τιλελή, Πέτρο Κουνούκλα, Μαρία Παπαγεωργίου, Ευθυμία Τζαμάρα, Αθηνά Κραβαρίτη και Δέσποινα Γεωργαντά, με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Εφορείας διαφόρων ειδικοτήτων.

Η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους εκπαιδευτικούς, δασκάλους και νηπιαγωγούς, οι οποίοι έλαβαν μέρος στα προγράμματα για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά της. Εάν υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον, στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς προτίθεται να επαναλάβει την υλοποίησή τους.

 

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

 

Μαρία - Φωτεινή Παπακωνσταντίνου

Αρχαιολόγος  

 

 

Από την εφαρμογή του προγράμματος στα εργαστήρια συντήρησης

Saturday the 27th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων