Ημερίδα στον Δομοκό με Έκθεση Φωτογραφίας, παρουσίαση βιβλίου και ενημέρωση για το MELAP (18-11-2022)

Εκτύπωση
Κατηγορία: Ημερίδες-Συνέδρια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΕΚΘΕΣΗ 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο διεπιστημονικού ερευνητικού πενταετούς προγράμματος συνεργασίας, με το Φιλανδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο με τίτλο «Αρχαιολογικού Προγράμματος Μελιταίας, στη Μελιταία Δ. Δομοκού, Π.Ε. Φθιώτιδας  (MELAP) » διοργανώνει σε συνεργασία με το Φιλανδικό Ινστιτούτο και το Δήμο Δομοκού  ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου έτους  των εργασιών.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ψέμα και Απάτη» το οποίο αναφέρεται στονΕλληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και ειδικότερα στους Φιλανδούς  που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων  στην περιοχή των Φαρσάλων και στη μάχη του Δομοκού (17 Μαΐου 1897).

Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο  «ΤΡΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ:  Οι εμφύλιοι πόλεμοι στη Φινλανδία,  την Ισπανία και την Ελλάδα».  Πρόκειται για μία συγκριτική έκθεση η οποία όχι μόνο θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση του κοινού μας παρελθόντος, αλλά και θα βοηθήσει και στη διαχείριση επώδυνων αναμνήσεων.

·         Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου και Λυκείου Δομοκού.

·         Η φωτογραφική έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ώρα 2:00 μ.μ.

·         Στις σχολικές μονάδες που επιθυμούν πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης στην έκθεση δίδεται η δυνατότητα πραγματοποίησής της, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, ώρα 10:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη 

Τηλ. επικοινωνίας: Ευαγγελία Ζησοπούλου ( Δ. Δομοκού) 22323 – 50221-224

Δείτε την αφίσα εδώ και το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Δείτε πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση εδώ:   https://www.mag24.gr/613871-2/ 

Thursday the 28th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων