ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2016

Εκτύπωση
Κατηγορία: 2016
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2016

Στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον των μνημείων και των μουσείων στο φως του φεγγαριού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις  σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, με ελεύθερη είσοδο στο κοινό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κάστρο Λαμίας, στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης καθώς και στην Ακρόπολη της Πρόερνας στο Νέο Μοναστήρι.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κάστρο – Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας

  • Μουσική εκδήλωση με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνων Ελλάδος στον αύλειο χώρο του Μουσείου, ώρα 21.30. Με την συνδρομή του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας και του Δήμου Λαμιέων.

  • Περιήγηση στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας καθώς και στην περιοδική έκθεση "Καθ'οδόν…. Αρχαιότητες και Δημόσια Έργα στη Φθιώτιδα 2004-2014", ώρα 20.00.

Ακρόπολη Αρχαίας Πρόερνας - Νέο Μοναστήρι

  • Συναυλία με την Γλυκερία σε τραγούδια Θεοδωράκη – Χατζηδάκη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης της Αρχαίας Πρόερνας. ώρα 21.30. Με την υποστήριξη του Δήμου Δομοκού.

  • Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο  της Ακρόπολης της αρχαίας Πρόερνας, ώρα 20.00.

Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας - Υπάτη

  • Μουσική βραδιά με τους Νίκο Μανέτα και Νίκο Γιαταγάνα στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου, ώρα 21.30. Με την συνδρομή του Εκπολιτιστικού-Επιμορφωτικού Συλλόγου Υπαταίων «Οι Αινιάνες».

  • Περιήγηση στις αίθουσες του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας στην Υπάτη, ώρα 20.00.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης

  • Μουσική βραδιά με τον Λάμπρο Καρελά στο αύλειο χώρο του Μουσείου. Με την υποστήριξη του Δήμου Λοκρών, ώρα 21.00.

  • Περιήγηση στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αταλάντης, ώρα 20.00.

 

 

 

 

 

 

Tuesday the 23rd. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων