ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016

Εκτύπωση
Κατηγορία: 2016
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας συμμετέχει και εφέτος στην πανελλήνια εκστρατεία ‘Περιβάλλον & Πολιτισμός’, η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι αφιερωμένη στο στοιχείο της φωτιάς, υπό τον τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς». Ο τίτλος εμπνέεται από τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου και με αφορμή το θέμα η Εφορεία επιχειρεί με τις δράσεις της να σκιαγραφήσει το διττό χαρακτήρα της φωτιάς, αιτία καταστροφής αφενός αλλά αφετέρου διαχρονικό σύμβολο δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κάστρο – Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας

  • Πέμπτη 20 Οκτωβρίου – Παρασκευή 21 Οκτωβρίου – Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Θεματικές διαλέξεις στο χώρο της οχύρωσης και του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας, οι οποίες στηρίζονται σε μία θεωρητική εισαγωγή στην καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού ανακάλυψη της φωτιάς και των ποικίλων χρήσεών της και με εξειδίκευση των χρήσεων αυτών με πολυάριθμα παραδείγματα.

Υπεύθυνη Αρχαιολόγος: Ελένη Φρούσσου

Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας - Υπάτη

  • Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

‘’Ανακαλύπτοντας τα «μυστικά» της φωτιάς...στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας’’, εκπαιδευτικό πρόγραμμα Η χρήση της φωτιάς από τον άνθρωπο.

  • Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

θεματική περιήγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας

                 Υπεύθυνη Αρχαιολόγος: Αθανασία Τσόκα

 

Friday the 26th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων