ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2018

Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018 και Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

  

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ πραγματοποιεί και φέτος την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με την διοργάνωση εκδηλώσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο διάστημα μεταξύ της Πέμπτης, 7 Ιουνίου 2018 και της Κυριακής, 10 Ιουνίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία εορτάζεται στις 5 Ιουνίου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συμμετέχοντας στην ανωτέρω επικοινωνιακή δράση του ΥΠΠΟΑ, διοργανώνει για το 2018 αρχαιολογική περιήγηση και εκπαιδευτική δράση για σχολικές Ά/βάθμιας ομάδες εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου στην παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί Ευρυτανίας και το ευρύ κοινό με αρχαιολογικό περίπατο και ξενάγηση στην Ι. Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Νεράιδα Δήμου Στυλίδας όπως παρακάτω:

 

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου και την Διεύθυνση Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας.

«Η παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Λεωνίδη. Ανακαλύπτω και δημιουργώ μορφές του φυσικού κόσμου, ζώα - φυτά - ψάρια».

Εκπαιδευτική δράση η οποία διαρθρώνεται σε τρείς θεματικές ενότητες: α) περίπατος - ξενάγηση στην παλαιοχριστιανική βασιλική, β) αναζήτηση και εντοπισμός παραστάσεων παραστάσεων με φυτικά και ζωικά θέματα και γ) δημιουργική ενασχόληση με την κατασκευή ψηφιδωτών μοτίβων από υλικά της φύσης, όπως όσπρια, χαλίκια, κ.λ.π.

Xρονική διάρκεια εκδήλωσης: 9:00 – 12:00 π.μ.

Σημείο συνάντησης: Δυτική είσοδος του οικισμού Κλαυσί

Υπεύθυνη αρχαιολόγος: Αθανασία Τσόκα

 

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

«Περίπατος – ξενάγηση στην Ι. Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράιδας Δήμου Στυλίδας». Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες και περιλαμβάνει περίπατο, μισής περίπου ώρας (30΄΄) από το σημείο συνάντησης έως την Ι. Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ξενάγηση στο Καθολικό και στον αύλειο χώρο, όπου σώζονται τμήματα των παλαιών κελιών, κτιστή δεξαμενή, κρήνη της Οθωμανικής περιόδου και ένα διώροφο κτήριο που ερμηνεύεται ως πύργος.

 

Χρονική διάρκεια εκδήλωσης: 9:30 – 11:30 π.μ.

Σημείο συνάντησης:

Διασταύρωση οικισμού Νεράιδας Δήμου Στυλίδας με αγροτική οδό προς Ι. Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Υπεύθυνη αρχαιολόγος: Αθανασία Τσόκα

 

 

Saturday the 10th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων