ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2018

Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 18 ΜΑΙΟΥ 2018

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, επιχειρώντας μια διαφορετική προσέγγιση στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Λαμιέων θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, οδός Λεωνίδου 9 – 11) από 18 έως 21 Μαΐου το Γ' Διεθνές Διεπιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: «Η Περιφέρεια του Μυκηναϊκού Κόσμου: Πρόσφατα ευρήματα και πορίσματα της έρευνας». Στη θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνονται όλα τα πρόσφατα οικιστικά και ταφικά ευρήματα, αλλά και τα νέα πορίσματα της αρχαιολογικής έρευνας, που αφορούν στον χαρακτήρα και την ταυτότητα των γεωγραφικών περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας εκτός των μεγάλων μυκηναϊκών κέντρων. Το πρόγραμμα του συμποσίου έχει δομηθεί σύμφωνα με τους τίτλους των εξήντα τριών προφορικών ανακοινώσεων, που διαπραγματεύονται τόσο γενικές θεωρητικές προσεγγίσεις και θέματα επαφών του μυκηναϊκού κόσμου με απομακρυσμένες περιοχές (Βαλκάνια, Ιταλική χερσόνησος), όσο και ειδικά θέματα ανά γεωγραφική ενότητα του ηπειρωτικού και νησιωτικού ελλαδικού χώρου, καθώς και της Κύπρου.

            Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου, θα λειτουργεί μικρή περιοδική έκθεση εντός της μυκηναϊκής ενότητας της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας, όπου θα εκτίθενται ορισμένα από τα νέα μυκηναϊκά ευρήματα της κοιλάδας του Σπερχειού και συγκεκριμένα της νεκρόπολης στη θέση Προφήτης Ηλίας, της Τ.Κ. Κομποτάδων, Π.Ε. Φθιώτιδος.

           Επίσης, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Λαμίας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε. Π. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Europe in my Region», θα ενημερώνει το κοινό για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα, με παρουσίαση φωτογραφικού υλικού, προβολή βίντεο και διανομή φυλλαδίου.

 

Saturday the 10th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων