Πανσέληνος 2023-Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο

Εκτύπωση
Κατηγορία: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας συμμετέχει στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που φέτος θα ανατείλει δύο φορές, την πρώτη και την τελευταία νύχτα του Αυγούστου.

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας σας προσκαλεί να απολαύσουμε τη δεύτερη Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τη Γιώτα Νέγκα και το καλλιτεχνικό σχήμα της, στο Κάστρο της Λαμίας, την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023. Θα υπάρχει ψηφιακή ενημερωτική προβολή αναφορικά με τα πρόσφατα έργα που διεξάγει η Εφορεία στο Κάστρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λαμίας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη (ώρα έναρξης: 21:00).

 

Το ίδιο βράδυ, ελεύθερη είσοδο θα έχουν οι επισκέπτες στην Αρχαιολογική Συλλογή Αταλάντης, στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας (Υπάτη) και στην Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας (από 20:00 έως 24:00, με τελευταία είσοδο στις 23.15).

Στην Αρχαιολογική Συλλογή Αταλάντης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και ενημερωτική ομιλία από αρχαιολόγο της Εφορείας για σημαντικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Ξεναγήσεις από αρχαιολόγο θα πραγματοποιηθούν και στην Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας.

 

Την Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη στις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης της Πρόερνας, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, με τους Γιάννη Κότσιρα, Μυρτώ Βασιλείου και Δήμητρα Μπουλούζου, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δομοκού και υπό την αιγίδα του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ώρα έναρξης 21:00).

  • Ξεναγήσεις για το κοινό από το προσωπικό της Εφορείας στην Αρχαιολογική Συλλογή Αταλάντης (από 20:00 έως 21:00)και μουσική εκδήλωση, σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, με την Χριστιάνα Γαλιάτσου, στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Αταλάντης (ώρα έναρξης 21:30). 

  • Ξεναγήσεις για το κοινό από το προσωπικό της Εφορείας στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας (από 20:00 έως 21:00)και μουσική εκδήλωση, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Υπάτης «Αινιάνες», στον αύλειο χώρο του μουσείου (ώρα έναρξης 21:30).  Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ». Μουσικοί: Θανάσης Καλτσάς-Μπουζούκι, Εύη Γούβαλη-Φωνή, Γρηγόρης Αγραφιώτης-Κιθάρα/Φωνή. 
  • Η Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από 20:00 έως 24:00, με δυνατότητα ξεναγήσεων από το προσωπικό της Εφορείας.

 

  • Δείτε το δελτίο απολογισμού εδώ, φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις εδώ και την ψηφιακή παρουσίαση για τα έργα στο Κάστρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας εδώ

 

 

Saturday the 27th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων