Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2023

Εκτύπωση

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με τις εξής εκδηλώσεις: 

1.      Διοργάνωση περίπατου και θεματικής ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Λαμίας, με θέμα «Ιστορικός και αρχαιολογικός περίπατος στο Κάστρο της Λαμίας: Ο χώρος, τα κτίσματα, οι άνθρωποι, τα γεγονότα από την Επανάσταση μέχρι σήμερα». Η δράση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, των Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και στο ευρύ κοινό. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η έγκαιρη τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων (μέχρι 24-05-2023), προκειμένου να οργανωθούν ομάδες, στο τηλ.: 22310-47628/9, εσωτ. 226 (υπεύθυνη εκδήλωσης: Αλεξία Υφαντή). Η δράση θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Λαμίας, Πέμπτη και Παρασκευή 25 και 26 Μαΐου 2023, ώρα: 9.30-13.30.

2.      Διοργάνωση ενημερωτικής δράσης, το διήμερο 25-26 Μαΐου 2023, για τους μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Καμένων Βούρλων σχετικά με τις αρχαιότητες, που έχουν εντοπισθεί στην ανωτέρω κωμόπολη και συνδέονται με τον αρχαίο Δαφνούντα, σημαντικό επίνειο των Φωκέων στο Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο. Οι μαθητές θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία εντός του σύγχρονου οικισμού, μεταξύ των οποίων και το Ασκληπιείο του Δαφνούντος. Η δράση υποστηρίζεται από το Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου, Δήμου Καμένων Βούρλων. Υπεύθυνος εκδήλωσης: Πέτρος Κουνούκλας, Δρ αρχαιολόγος ΕΦΑΦΕΥ.

3.      Διοργάνωση ενημερωτικής δράσης, το διήμερο 27-28 Μαΐου 2023, για την πρόσφατη ανακάλυψη του πρώτου μνημειώδους, θολωτού μυκηναϊκού τάφου στην Φθιώτιδα, ο οποίος εντοπίστηκε στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου Τιθρωνίου και επίσκεψη στον εν λόγω χώρο μέσα από μία ιδιαιτέρου φυσικού κάλους διαδρομή. Η δράση υποστηρίζεται από τον Επιμορφωτικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμφίκλειας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας. Υπεύθυνος εκδήλωσης: Πέτρος Κουνούκλας, Δρ αρχαιολόγος ΕΦΑΦΕΥ. Θα πραγματοποιηθεί διάλεξη το Σάββατο, 27 Μαΐου 2023, 19.00 και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο αρχαίου Τιθρωνίου, την Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 9.00-14.00

4.      Διοργάνωση ενημερωτικής δράσης για τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Εχιναίων των πρόσφατων αρχαιολογικών ευρημάτων που αφορούν στην αρχαία πόλη του Εχίνου (Αχινός Φθιώτιδας), τα οποία βρέθηκαν στο πλαίσιο κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (2008-2015). Θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟΝ ΑΧΙΝΟ» και οι μαθητές θα ξεναγηθούν στη βιοτεχνική εγκατάσταση παραγωγής οίνου (4ος – 6ος αι. μ.Χ.) στον Αχινό (υπεύθυνη εκδήλωσης: Φιλίτσα Τιλελή). Η δράση υποστηρίζεται από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Εχιναίων.

          Δείτε τον απολογισμό της δράσης εδώ

 

 

Δ

 

 

 

Saturday the 20th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων